BANDEN SERVICE

Het enige contact dat uw auto met de weg maakt, gebeurt via de banden. We hoeven dus niet veel uit te leggen, ze zijn gewoon ontzettend belangrijk.

Onze ervaren monteurs kunnen uw banden controleren op profieldiepte, scheurtjes, scheef afslijten etc. Ze kunnen vervolgens passend adviseren als het nodig zou zijn om één of meerdere banden te vervangen.

Wij verzorgen vervolgens de complete bandenwissel. Uw oude band(en) gaan eraf, de nieuwe erop. Uiteraard balanceren we de wielen goed zodat u trillingsvrij weer de weg op kunt. Wij voeren de oude banden vervolgens af.

VEELGESTELDE VRAGEN

  • Wat zijn de APK eisen voor banden?

    Dat zijn er meerdere, maar de belangrijkste is uiteraard de profieldiepte. In Nederland is minimaal 1.6MM profiel nodig voor een geldige APK keuring. (Ter vergelijking: je banden zijn dan echt nagenoeg glad) Echter, onder de 2.5MM komt op het APK rapport als adviespunt om de banden te vervangen. Dat is niet voor niets: in Nederland zijn de eisen best mild, want eigenlijk is bij 2.5MM de band gewoon echt ver versleten. Het beste is om de band dan gewoon te vervangen. Verder kijken we ook naar of een band niet teveel is uitgedroogd, het karkas er niet doorheen komt etc.

© Copyright 2023 Auto Service Bink Website door: Dominique Beuwer