Diensten

APK keuring

Voor een vertrouwde APK keuring kunt u terecht bij Auto Service Bink. Onze ervaren APK keurmeesters beschikken over alle benodigde diploma’s en bovenal kennis. Zo kunnen we garanderen dat uw auto op de juiste manier APK gekeurd wordt.

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Een geldige APK is in Nederland verplicht. Als de APK van uw auto is verlopen ontvangt u daarvoor één of meerdere boetes van het RDW. Ook kan het zijn dat de veiligheid van uw auto niet meer in orde is. Als u uw auto niet te laat APK keuren komen deze gebreken niet aan het licht. Dit levert gevaarlijke situaties op. Zorg dus altijd voor een tijdige keuring.

Hoelang is mijn APK keuring geldig

In het algemeen is het verplicht uw auto ieder jaar te laten keuren. Wordt uw auto dus op 1 januari 2020 voorzien van een nieuwe APK, dan is die geldig tot 1 januari 2021. Wel zijn er een aantal uitzonderingen, namelijk:

Nieuwe auto’s: Voor een nieuwe auto zijn de termijnen voor de eerste APK en de 2 keuringen daarna ruimer. Dat is omdat de kans op gebreken kleiner is. Wel is er een verschil voor benzine of diesel auto’s. We leggen het hier uit:

Benzine Diesel
Eerste APK keuring Na 4 jaar Na 3 jaar
Tweede APK keuring 2 jaar na 1e keuring *
Derde APK keuring 2 jaar na 2e keuring *
Jaarlijks APK keuren Na 3e keuring jaarlijks Na 1e keuring jaarlijks

Eerder keuren

Het is mogelijk om uw auto eerder APK te keuren dan eigenlijk nodig zou zijn. Dit heet ”voorkeuren”. Zo kunt u al 2 maanden voor het verlopen van de APK datum een nieuwe APK keuring aanvragen. Stel uw auto wordt direct goedgekeurd, dan heeft u dus 14 maanden APK i.p.v. 12 maanden. Dat komt omdat we altijd de oude datum aanhouden, die dus pas over 2 maanden zou zijn. Bijkomend voordeel is dat u nog 2 maanden APK heeft, mocht tijdens de voorkeuring blijken dat uw auto afgekeurd zou worden, dan heeft u nog 2 maanden om hem te laten repareren.

Laat u uw auto binnen 2 weken na de voorkeuring herkeuren? Dan is de herkeuring kosteloos.

apk-keuring

Onderhoudsbeurt

Hoe lang uw auto meegaat, is afhankelijk van de wijze van onderhoud. Goed onderhoud is essentieel voor uw auto. Auto Service Bink is gespecialiseerd in onderhoud voor alle merken auto’s.

Bij Auto Service Bink hebben we 2 soorten onderhoudsbeurten voor uw auto. De kleine en de grote. We leggen hier uit wat we bij welke beurt precies doen en wanneer welke beurt nodig is.

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te voorzien van onderhoud. Zo signaleren we problemen tijdig en kunnen we ze tijdig verhelpen. Dit voorkomt grotere problemen!

Kleine beurt

Per automerk kan de onderhoudsinterval verchillend zijn, maar in de regel wordt een kleine beurt geadivseerd om de 15.000 kilometer of ieder jaar, als u nog geen 15.000 kilometer heeft gereden in een jaar. TIP: Dit wordt vaak gecombineerd met een nieuwe APK keuring.

 • Olie verversen

 • Oliefilter verversen

 • Bijvullen vloeistoffen (ruitensproeier, koelvloeistof etc.

 • Uitgebreide inspectie auto op meer dan 30 essentiele punten

 • Uitleg over waargenomen gebreken en vrijblijvend advies

Grote beurt

Per automerk kan de onderhoudsinterval verchillend zijn, maar in de regel wordt een kleine beurt geadivseerd om de 30.000 kilometer of ieder jaar, als u nog geen 30.000 kilometer heeft gereden in een jaar. TIP: Dit wordt vaak gecombineerd met een nieuwe APK keuring.

 • Inspectie van het remsysteem

 • Olie verversen

 • Vervangen van het luchtfilter

 • Vervangen van het oliefilter

 • Vervangen bougies

 • Inspectie motor, brandstoftank en versnellingsbak

 • Controle interieurfilter

 • Bijvullen ruitensproeier- en koelvloeistof

 • Controle op slijtagegevoelige onderdelen zoals banden, verlichting en ruiten.

  Onderhoud

Airco service

Er is niets vervelender, dan een airco die niet werkt of stinkt. Vooral in de warme zomer, is een werkende airco goed voor het comfort en de luchtstroom in uw auto. Met onze Airco service, controleren en repareren we uw airco, zodat uw weer kunt genieten van heerlijk frisse lucht in uw auto.

Het is belangrijk om uw airco systeem ongeveer om de 2 jaar te laten controleren en bijvullen. Zo voorkomt u een niet werkende airco. Vaak komen klanten pas langs als de airco helemaal niet meer koud wordt. Vullen kan dan helpen, maar vaak is er al een tijd doorgereden. Dit kan leiden tot schade aan uw aircopomp. Doordat er geen gas meer aanwezig is draaien de pompen vaak kapot. Dit is een dure reparatie.

Bij Auto Service Bink kunnen wij de werking van uw airco testen, eventueel uit de condensor opsporen en uw airco bijvullen met nieuw aircogas. Als u dit tijdig laat doen, blijft uw auto altijd lekker koel en de luchtstroom blijft in orde. Een niet werkende airco zorgt voor een verhoogde luchtvochtigheid in uw auto. Dat versnelt de aanmaak van schimmels en bacterieën. De wel bekende stinkende airco komt door die schimmels. Een schoonmaak van het systeem is dan nodig. Ook daarin kunnen wij u van dienst zijn.

Maak nu een afspraak, voor het controleren of vullen van uw airco.

Airco Service - Auto Service Bink

Banden

Een goede band kan het verschil maken tussen leven of dood bij een ongeluk. Een veel gehoorde uitspraak, die helemaal juist is!

Banden zijn één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Ze zijn het enige contact van uw voertuig met de weg. Ze zorgen voor grip, een gunstig brandstofverbruik en zijn belangrijk om de remweg van uw auto zo kort mogelijk te houden. Een versleten band zorgt voor:

 • Langere remweg, dit kan het verschil maken tussen het wel of niet raken van een ander object. Gevaarlijk dus!

 • Verhoogd verbruik: Versleten banden zorgen voor een hoger brandstofverbruik

 • Meer lawaai: Versleten banden zorgen voor meer bandenlawaai in uw voertuig. Dit is erg hinderlijk tijdens het rijden.

 • Onvoorspelbaar stuurgedrag: Denk bijvoorbeeld aan het bekende aquaplaning. Aquaplaning komt doordat uw banden de hoeveelheid regenwater niet meer kunnen afvoeren en dus de grip verliezen. Een band met onvoldoende profiel, kan minder water afvoeren. De kans op aquaplaning wordt hierdoor flink verhoogd. Dit zorgt voor geavaarlijke situtaties.

 • APK afkeur: Als een band minder dan 1.60 millimeter diepte in het profiel heeft, wordt de auto altijd afgekeurd. Vanaf 2.50 millimeter of minder is het tevens aan adviespunt op uw APK rapport, omdat de werking dan al behoorlijk verminderd is.

Bij Auto Service Bink, monteren we banden voor ieder soort auto. 13 inch? 14? Misschien wel 22? Geen probleem. Iedere band wordt door ons zorgvuldig gemonteerd en gebalanceerd.

Maak nu een afspraak voor het controleren of vervangen van uw banden.

Bandenservice - Auto Service Bink

Reparatie

Hoe graag we het ook zouden willen, een auto blijft nooit nieuw en slijt dus met de jaren. Naarmate onderdelen ouder worden of slijtage hebben gaan deze helaas kapot. Denk aan een lekke uitlaat, versleten remmen, speling op dragende delen etc. Het is belangrijk om bij vreemde geluiden of merkbaar veranderd rijgedrag van uw auto, direct uw auto te laten controleren op gebreken.  Na controle kunnen wij u advsieren over de reparatie.

Onze monteurs beschikken over een flinke dosis aan kennis en ervaring, voor alle merken auto’s. In bijna alle gevallen kunnen wij uw auto dus op de juiste wijze repareren. Uw auto wordt hierdoor veiliger en comfortabeler. Veelvoorkomende gebreken zoals speling op dragende delen, versleten remmen, lekke uitlaten etc. zijn altijd APK afkeur.

Maak nu een afspraak voor controle en reparatie van uw auto.

Wist u dat:

Veelvoorkomende prolemen, zoals onregelmatig lopen, slecht starten, en een hoog verbruik worden veroorzaakt door het niet tijdig vervangen van olie, filters of bougies. Volg daarom altijd het onderhoudsschema en geef uw auto tijdig een kleine of grote beurt.